Eindelijk aan tafel

Elizabeth geniet extra van haar eettafel. Waarom? Omdat ze er eerst niet eentje had. ,,Er was geen ruimte voor een tafel in dit huis. Ik had barkrukken bij het kookeiland staan”, vertelt ze. Inmiddels is er een stukje bij haar woonkamer aangebouwd. Toen de aanbouw nog niet helemaal af was besloot Elizabeth zich alvast te oriënteren op een tafel.

,,Dat was niet zo gemakkelijk, omdat ik niet goed kon inschatten hoe groot de ruimte zou worden en welk formaat tafel daar het beste in zou passen.” Ze wist wel dat ze graag een stoere tafel wilde. ,,Geen traditionele uit een gewone winkel, dat past niet bij mij.” Via via hoorde Elizabeth over Woonloodz. Ze besloot om er eens naar binnen te stappen en inspiratie op te doen in de showroom. ,,Wat wil ik precies, wat voor poot moet het worden? Ik wilde alles graag in het echt bekijken.”

Ze koos uiteindelijk voor een royale stoere tafel gemaakt van oude balken. Het blad is behandeld met whitewash, wat de tafel een frisse look geeft. ,,Er werd goed met me meegedacht over het formaat, dat is heel goed gedaan.”

Inmiddels is de aanbouw klaar en staat de tafel op z’n plek. Hij staat er nu nog maar een week of vier, maar Elizabeth is er al helemaal aan gewend. ,,Ik ben er zo blij mee. Ik vind het veel fijner om aan tafel te zitten dan aan een bar. Bij een bar zit op een rijtje. Ik vind dit veel gezelliger.”