Symmetrie als basis voor de eethoek

Als je bij de familie Schreuder binnen stapt dan zie je direct dat er nagedacht is over het interieur in kleuren en materialen. Een mooie moderne witte keuken met een groot kookeiland dat direct opvalt. Enthousiast wordt verteld over de keuze van de eethoek;

“Het kookeiland is leidraad geweest voor de eethoek omdat wij deze beiden symmetrisch wilden laten lopen in de keuken. Daarom was de afmeting ook direct duidelijk. Wij wilden een tafel van 3 meter lang evenals het kookeiland.” Om de witte keuken mooi te combineren met de eethoek is er gekozen voor een wit X-onderstel onder de tafel. Door de X vormgeving is de poot ideaal voor instap in verband met de klepbank. “Onze kinderen maken regelmatig hun huiswerk aan de eetkamertafel wat het extra praktisch maakt zodat het huiswerk kan blijven liggen op 1 kant als het gezin gaat eten” zeggen Herman en Catharina.

Klepbank ADNE van 3 meter staat tegen een mooie strakke grijs, groene wand en maakt een prachtig contrast door de witte kleur. Tevens past hij ook mooi bij de witte keuken. “Wij hebben de gezelschapsspellen al opgeborgen in de klepbank zodat we er makkelijk bij kunnen. Ook is de bank ideaal voor vriendjes van de kinderen die langskomen. Zo heb je extra zitruimte” verteld Catharina.

Na enkele weken ontstond de vraag of het blad ook een andere afwerking kon krijgen zodat onderzetters niet per se meer nodig waren op de eettafel. Door de wax behandeling ter plekke te verwijderen en een nieuwe 2 componenten matte lak aan te brengen, kan er nu optimaal geleefd worden aan de eettafel terwijl het blad zijn natuurlijke kleur heeft behouden.

“De eethoek is met de witte kuipstoelen, massief eiken tafel en witte klepbank een mooie set geworden in onze woonkeuken. Wij zijn er erg blij mee!” vertellen Herman en Catharina.

Eetkamertafel Sigurd: https://woonloodz.nl/product/robuuste-eiken-tafel-sigurd/
Klepbank ADNE: https://woonloodz.nl/product/klepbank-klapbank-modern-dicht-2/
Eetkamerstoelen op aanvraag.