Een persoonlijke touch

Nog maar net wonen Rinsejan en Engelien in hun nieuwe huis. Bij het inrichten van het huis hebben ze de landelijke woonstijl toegepast, in combinatie met stoere elementen. Voor de stoere uitstraling waren ze onder andere op zoek naar een eettafel met een stalen onderstel. “Mijn man had gehoord dat je bij Woonloodz je eettafel zelf kunt samenstellen. Daarom zijn we er een kijkje gaan nemen en toen we binnenstapten voelde het gelijk goed!”. Er is gekozen voor een robuust eikenhouten blad, gecombineerd met een stalen A-vormig onderstel. De witte eetkamerstoelen van Kubikoff passen perfect bij de rest van de inrichting en houdt de beide woonstijlen in balans.

Het huis van Rinsejan en Engelien straalt warmte uit door de persoonlijke touch die ze eraan hebben gegeven. Engelien heeft veel meubels en accessoires bewaard vanuit haar studententijd, die ze iedere verhuizing weer heeft meegenomen. “Als je iets met je hart uitzoekt, dan past het altijd weer in een nieuwe woning” vertelde ze. Wanneer er een meubel was waar ze niet meer tevreden mee was, dan zorgde ze ervoor dat het zo werd opgeknapt dat het weer een ronde meekon. Het tv-meubel bijvoorbeeld, dat Engelien als student aanschafte. “Het is eigenlijk een Ikea tafeltje en die wilde ik iets stoerder hebben, dus heb ik hem witgeverfd en er stoere wielen ondergezet die nog in de schuur lagen”. De stoere kistjes die ze in het meubel plaatste, maakte ze uniek door hun geboortedatums en de trouwdatum erop te zetten.

Als ware pronkstukken staan er ook twee fauteuils in de woonkamer die gelijk de aandacht trekken. “Deze fauteuils zijn van mijn beppe geweest en die hebben we opnieuw bekleed”. Ze zijn in het midden van de kamer geplaatst wat ervoor zorgt dat het een knusse zithoek wordt. Boven de schouw hangt een grote spiegel die in 2005 is gekocht en daarvoor staan twee kandelaars die Engelien 20 jaar geleden op een rommelmarkt op de kop heeft getikt. Dankzij alle persoonlijke spullen krijgt het huis de warme sfeer die Rinse-jan en Engelien wilden creëren. Wat ons betreft is dit het bewijs van de uitdrukking ‘wie wat bewaart, die heeft wat’.